vizaua.com
Візи без проблем наш професійний девіз.

Ми гарантуємо оперативне оформлення і збір документів для оформлення віз в усі куточки світу, а також — консультації з оформлення документів для отримання віз.

Аліна ГоліневичВізовий-менеджер
Віза в Латвію

Віза в Латвію

Оформлення візи в Латвію

980 грн.

У комплекс наших послуг входить:

  • консультація під час збору документів;
  • допомога при заповненні анкети та запис на співбесіду в посольство;
  • правильна подача заявки;
  • підбір і бронь готелю;
  • вибір авіаперельоту і бронь;
  • подача документів у візовий центр.

Додаткові послуги:

  • переклад всіх необхідних документів;
  • оплата консульського збору;
  • оформлення медичної страховки;
  • доставка (по Києву безкоштовно).

* Консульський збір, переклади та страховий поліс у вартість не входять.

Для отримання візи в Латвію додатково слід сплатити:

  • Консульський збір за візу в Латвію – 35 євро (сплачується в євро).
  • Вартість послуг візового центру становить - 400 гривень.

* Оплата консульського збору здійснюється у відділенні банку у візовому центрі;
** Консульський збір не повертається, незалежно від результату.

Віза до Латвії - правила в'їзду

Для відвідин Латвії з будь-якою метою необхідно оформити візу шляхом особистої подачі заявки з відповідним пакетом документів. Прийом групових заяв (від 5 осіб з однаковими датами і метою поїздки) консульський відділ проводить тільки за попереднім телефонним записом і заповненими Електронними анкетами. Подавати документи потрібно особисто.

Діти до 14-ти років мають право не приходити на подачу документів (у цьому випадку їх документи подають батьки). Діти з чотирнадцятирічного віку повинні приходити особисто.

Увага! Надання підроблених документів, а також недостовірної інформації призводить до відмови у видачі візи і заборону на в'їзд до Латвії (і тим самим в інші країни Шенгенського договору)!

Тест-оцінка шансів отримання візи в Латвію

Дайте відповідь на невеликий перелік питань і дізнайтеся
які ваші шанси отримання візи в Латвію

Пройти тест

Документи на візу в Латвію

Для візи в Латвію необхідно надати наступні документи:

  • Паспорт для закордонних поїздок, вимоги до якого: термін дії закінчується не менше ніж через 3 місяці після повернення з подорожі. Повинно бути не менше ніж дві чисті сторінки для проставляння віз.
  • Паспорт ідентифікує особу заявника (паспорт з нечіткими (нерозбірливими) даними або фотографіями, не приймається). Посольство може не прийняти паспорт старого зразка (з червоною обкладинкою), якщо на першій сторінці відклеюється фото!
  • Копії сторінок паспорта;
  • Якщо є інші діючі паспорти для виїзду за кордон (або збереглася копія старого паспорта), їх оригінал разом з копією також повинні бути надані в Консульство (включаючи сторінки, які містять візи і штампи про в'їзди і виїзди) та/або письмове підтвердження від ОВІРу про вилучення старого паспорта (у разі якщо немає відмітки про зданий/анульований закордонний паспорт в українському паспорті).
  • Якщо в батьківський паспорт, вписаний неповнолітній, фотографія дитини вклеюється незалежно від її віку.
  • Заповнена електронна візова анкета на сайті https://epak.pmlp.gov.lv/NVIS.EService001.WebSite/ та підписана заявником + 1 кольорова фотографія 35 х 45 мм (для кожного, хто подає на візу, у т. ч. і дітей). Фотографію потрібно зробити не більше ніж за півроку до подачі документів), зроблена в анфас, хорошої якості на світлому фоні, Використання електронної послуги дозволяє заявнику заповнити електронну заявку на відкриття шенгенської візи, тим самим скорочуючи час розгляду документів у представництві. Також може бути заповнена друкована анкета від руки. Анкета заповнюється на кожного апліканта (в тому числі і на дитину).
  • Оригінал і повна копія національного паспорта (усі без винятку сторінки). Перевірити, щоб в українському паспорті стояли відмітки стосовно виданих та зданих (анульованих) закордонних паспортів.
  • Увага! Іноземним громадянам для оформлення візи необхідно подати оригінал і копію документа, який дозволяє тимчасове проживання та працевлаштування в Україні.
  • Підтвердження резервації готельних номерів і план поїздки - для індивідуальних туристів (обов’язкова умова – зазначення особових даних, як у паспорті для виїзду за кордон, і дат проживання/поїздки).
  • Увага!!! На той момент, коли будуть отримуватись паспорти з візами, необхідно мати підтвердження повної оплати проживання! Про це, як правило, повинен повідомити співробітник Посольства, який приймає документи.
  • Підтвердження бронювання перельоту або будь-якого іншого транспорту в обидва кінця: де обов’язково вказуються особові відомості людини та дати поїздки (повинні збігатися з бронюванням готелю). У разі запиту на мультивізу - бронювання авіа можна надавати лише на першу поїздку.
  • Якщо поїздка буде здійснюватися на автомобілі, тоді потрібно додати копію зеленої карти (страхового поліса) на автомобіль та фотокопію прав водія, оформлених за міжнародним зразком і техпаспорта.
  • Для приватних підприємців:
  • документи про реєстрацію ПП;
  • останні податкові звіти, та засвідчені довідки про те, що у підприємця немає заборгованостей зі сплати податків;
  • підтвердження фінансової платоспроможності.
  • Довідка з роботи на бланку підприємства. Вимоги до довідки: видана не пізніше, ніж за 1 місяць до подання документів.
  • Докази фінансової платоспроможності з розрахунку на одну добу перебування - 45 євро на людину.
  • У ситуації, коли витрати на поїздку та перебування покриває третя особа - від нього необхідно гарантійний лист, а також, підтверджуючі його фінансову спроможність, документи.
  • Засвідчення наявності власності та автомобіля (при необхідності).

Фінансування неповнолітніх дітей.

  • в цьому випадку батьки надають свої особисті фінансові кошти та додатково від руки пишуть спонсорський лист-зобов'язання про оплату витрат;
  • документи про наявність сім'ї та майна;
  • документи про майно, яким володієте (копія документів на квартиру, машину і т. д.);
  • свідоцтва про сімейне положення;
  • медична страховка (покриття 30 тис. євро на весь період візи + 15 днів коридору).

Студенти і школярі подають такі документи:

  • школярі - довідку зі школи; студенти - студентське посвідчення, довідку з дозволом бути відсутнім на навчанні;
  • пенсіонери - пенсійне посвідчення.

Додаткові вимоги для неповнолітніх (вік до 18-ти років):

  • якщо дитина їде самостійно, необхідно надати нотаріальний дозвіл на виїзд;
  • в ситуації, коли у дитини є лише 1 з батьків - необхідні папери, які підтверджують його право одноосібно приймати рішення про виїзд неповнолітнього;
  • свідоцтво про батьківський сімейний стан – копія;
  • для неповнолітніх шкільного віку:довідка зі школи.

Діти не сплачують збір консульства. Діти до 14 років на співбесіду не приходять.

Віза до Латвії - терміни оформлення

Стандартне, не термінове оформлення - 5 робочих днів. Прискорене оформлення документів (за наявності поважної причини, якщо Посольство дозволяє) - 3 робочих дні, консульський збір - 70 євро. При використанні послуг служби Pony Express оформлення візи за прискореною процедурою - 3 робочих дні неможливо!

Увага!!! При виникненні необхідності, консульство має право подовжити термін розгляду поданих документів до 30-ти днів!

Задать вопрос (11)
Борис 27.08.2017 21:44

З якого часу починає діяти робоча віза, що видається на 3 місяці? Якщо для прикладу я отримую візу 01.09.17 тоді вона починає дію з 01.09 чи з моменту вїзду на територію Латвії? Дякую

Ответить
Людмила 08.06.2017 19:23

Хочу поїхати до сестри на 10 днів, запрошення вже є. Як мені записатися на подачу документів?

Ответить
Ирина (VizaUA)
Ирина (VizaUA) 09.06.2017 18:15

Здравствуйте, Людмила! В ближайшее время с Вами свяжется специалист нашей компании. Будем рады помочь.

Ответить
Аліна 11.03.2017 9:40

Яка вартіст робочої візи в Латвію на рік.І які документи необхідні?

Ответить
Ирина (VizaUA)
Ирина (VizaUA) 17.03.2017 14:08

Здравствуйте, Алина! Уточните, пожалуйста, у Вас есть работодатель на территории Латвии?

Ответить
анжела 01.12.2016 17:26

напишіть , будь ласка, прелік документів для неповнолітніх дітей , які їдуть з нами разом. чи потрібні свідотства про народження якщо ми їм зробили закордонні паспорти

Ответить
Ирина (VizaUA)
Ирина (VizaUA) 24.12.2016 15:36

Здравствуйте, Анжела! Свидетельства о рождении требуются в любом случае. Уточните, пожалуйста, цель поездки на территорию Латвии?

Ответить
Ольга 14.11.2016 18:01

Яка ціна візи в Латвію на рік?

Ответить
Ирина (VizaUA)
Ирина (VizaUA) 17.11.2016 11:19

Здравствуйте, Ольга! Уточните, пожалуйста, цель поездки на территорию Латвии?

Ответить
Сергей 13.11.2016 22:34

Добрый день , нужна виза годовая , если я в Латвии открываю фирму , какие надо будет еще документы для визы ?, документы для фирмы будут готовы ко дню подачи. И сколько будет стоить ваша услуга , виза в Латвию надо с начала января.

Ответить
Ирина (VizaUA)
Ирина (VizaUA) 16.11.2016 14:41

Здравствуйте, Сергей! Уточните, пожалуйста, Вы планируете оформлять краткосрочную визу в Латвию категории С, либо же национальную визу категории D?

Ответить
Любовь 04.10.2016 11:48

Хочу поехать к родной сестре в Таллин на 3 дня.

Ответить
Ирина (VizaUA)
Ирина (VizaUA) 06.10.2016 14:58

Здравствуйте, Любовь! Уточните, пожалуйста, Ваша сестра сможет оформить для Вас приглашение?

Ответить
Олена 26.06.2016 14:16

Доброго дня. Я громадянка України, одружена з громадянином Латвії. На даний час проживаємо в Великобританії, але плануємо повернутися в Латвію для постійного проживання. Яку Мені потрібно оформляти візу для постійного перебування і які для цього потрібно документи?? Дякую.

Ответить
Мария (VizaUA)
Мария (VizaUA) 27.06.2016 17:48

Доброго дня, Олено! В Вашому випадку необхідно подавати документи на оформлення посвідки на проживання в зв'язку з об'єднанням сім'ї. Звертайтеся до нас і спеціалісти нашої компанії з радістю Вам допоможуть!

Ответить
Семен Андрущак 29.05.2016 17:13

В Латвии проживают родители мужа моей дочери. Какие документы нужно собрать для нашей с женой поездки к ним в латвию?

Ответить
Ирина (VizaUA)
Ирина (VizaUA) 06.06.2016 18:50

Здравствуйте, Семен! Уточните, пожалуйста, Вы планируете краткосрочный визит на территорию Латвии, либо же переехать туда жить?

Ответить
Николай 04.03.2016 14:42

Если открыта литовская робочая виза, а нужна виза латвийская, что нужно делать

Ответить
Ирина (VizaUA)
Ирина (VizaUA) 05.05.2016 17:48

Здравствуйте, Николай! Если Вы планируете работать на территории Латвии, Вам необходимо оформлять рабочую визу в Латвию.

Ответить